De gezichten achter Christians Together

Wij zijn Hans Kooi en Corrie Kooi-Hoogendoorn. Al ruim 15 jaar getrouwd en woonachtig in een prachtige bosrijke omgeving in het midden van Nederland.

Wij zijn beide ondernemende types, zowel privé als zakelijk. Corrie runt al enkele jaren als ondernemer een administratie- en belastingadvieskantoor aan huis. Hans is werkzaam bij een callcenter van een grote verzekeraar in Nederland. Samen, alleen en/of met onze twee sportieve tieners gaan we er graag op uit: wandelen, fietsen, waterskiën, naar het strand of klimbos en uit eten.

Als gezin zijn wij aangesloten bij een kerkelijke gemeente, waar wij wekelijks ons geloof in de Drie-enige God belijden. Daarnaast beleven wij ook buiten deze kerkmuren het christelijk geloof om zo onze band met Christus te versterken.

Er zijn momenten dat je iets wilt ondernemen waar de ander, of de kinderen geen tijd of behoefte aan hebben. Zo is Corrie gek op skiën en houdt Hans van volleybal en dit doen we niet samen. We kunnen dan alleen op stap of bij vrienden informeren of ze zin hebben om mee te gaan. Toen Corrie op zoek was naar mensen om samen mee op skivakantie te gaan kwam ze op het idee om te zoeken naar een site waar dit soort oproepjes geplaatst konden worden. Na onderzoek kwam ze erachter dat er verschillende reguliere sites zijn waar een oproepje op geplaatst kan worden m.b.t. vriendschappelijke activiteiten, maar een christelijke site, zonder in de sfeer van dating te komen, waar je mensen kunt benaderen voor een leuke activiteit, ontbrak.

Samen met Cobi van Braak – van de Heg is ze aan de slag gegaan om zo’n site vorm te geven. Cobi heeft de start gemaakt en vervolgens het stokje overgedragen aan Hans.

Op 1 oktober 2019 hebben zij dit platform online kunnen laten gaan.