Vragen en antwoorden (FAQ)

Een platform die net online is heeft nog niet een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden. Toch kunnen wij ons voorstellen dat onderstaande vragen gesteld zouden kunnen worden.

Christians Together is bedoeld voor christenen uit Nederland en Belgisch Vlaanderen die een persoonlijke relatie met de drie-enige God kennen of die willen nastreven en die graag  vriendschappelijke activiteiten ondernemen.
Hierbij hopen wij als oprichters  een rol te spelen in het uitbreiden van vriendschappelijke contacten en het samen genieten van activiteiten.
Wij hopen dat een ieder, ook mensen die gevoelens van eenzaamheid kennen, door middel van dit platform betekenis aan hun eigen – en andermans leven toe kunnen voegen.
Bij Christians Together staat ontmoeting centraal.

Christians Together is geen datingsite. Advertenties welke gericht zijn op dating zullen verwijderd worden.

De ‘Display naam’ en ‘Weergavenaam’ zijn aan elkaar verbonden. Vul bij Display naam de naam in die je wilt laten tonen bij je advertentie. Vervolgens kan je die naam bij Weergavenaam selecteren.
Wat kan ik het beste beschrijven in het veld ‘Over mij’?

In dit veld is het goed om iets over jezelf te vermelden: Je leeftijd, je geslacht, je burgerlijke status en iets van je hobby’s of interesses. Dit veld wordt zichtbaar bij je advertentie. Als hier gegevens vermeld staan geeft dit voor de geïnteresseerde extra informatie waardoor men eerder geneigd zal zijn om te reageren.

Een profiel foto is net als het veld ‘over mij’ extra informatie voor de geïnteresseerde. Hoe meer informatie je over jezelf deelt des te betrouwbaarder kom je over naar mensen die op je advertentie willen reageren.

Zie voor meer informatie over kerkelijke achtergrond de FAQ ‘Is het nodig om de kerkelijke achtergrond te vermelden?’

Er is een verschil tussen het zelf actief deelnemen aan een activiteit (Plaats een advertentie) en het niet zelf actief deelnemen aan een activiteit (Zakelijke advertentie plaatsen)
Dit wordt hieronder verder toegelicht:

Mbt zelf actief deelnemen aan een activiteit (Plaats een advertentie)
Het uitgangspunt van het vermelden bij ‘Plaats een advertentie’, waar zelf actief aan deelgenomen wordt is het creëren van ontmoeting.
Als voorbeeld: je houdt enorm van fietsen en doet dat graag op een snelle e-bike. Je weet dat in het voorjaar de Betuwe op zijn mooist is door de vele bloesembomen en je wilt graag met 1 of meerdere personen deze tocht fietsen. Je plaatst een advertentie waarbij de start plaatsvindt bij een fietsverhuurder. Mocht je nl. niet in het bezit zijn van de snelle e-bike dan kan je die daar huren.

Mbt niet zelf actief deelnemen aan een activiteit (Zakelijke advertentie plaatsen)
Het uitgangspunt van het vermelden van een zakelijke advertentie waarbij niet actief deelgenomen wordt aan de activiteit, is het faciliteren van de ontmoeting.
Als voorbeeld; bovengenoemde fietsenzaak mag een advertentie plaatsen in deze rubriek om fietsen te verhuren aan meerdere mensen voor een dagtocht in de buurt van zijn fietsenzaak (immers ontmoeting staat centraal).
Echter mag hij geen advertentie plaatsen om fietsen te willen verkopen. Hierbij staat immers de verkoop van het product centraal en niet het faciliteren van ontmoetingen.
Voor verkoop van producten is deze site niet bedoeld.

Mix van zelf actieve deelname en toch een zakelijk belang
Heeft je achtergrond van je advertentie wel een klein zakelijk karakter, maar ben je zelf wel actief betrokken bij de activiteit, met andere woorden er is sprake van een continu tweerichtingsverkeer, dan kan je deze advertentie toch plaatsen onder zelf actief deelnemen aan een activiteit (button ‘Plaats een advertentie’).
Als voorbeeld: de oud-eigenaar van bovengenoemde fietsenzaak is nog wel aandeelhouder van de fietsenzaak (zakelijk belang) maar heeft veel tijd over. Om mensen te laten genieten van zijn omgeving en om andere mensen te leren kennen, organiseert hij een fietstocht in zijn omgeving. Dat hij hiervoor evt. fietsen uit zijn eigen fietsenzaak verhuurt is van secundair belang.

Mocht het niet duidelijk voor je zijn onder welke noemer jouw advertentie geplaatst zal moeten worden, neem dan gerust contact op met ons. Zie hiervoor de contactgegevens.

Jazeker. Christians Together is er voor iedere christen waarbij leeftijd, geslacht en burgerlijke status geen rol speelt. Ook als gehuwd persoon is het belangrijk om vriendschappen aan te gaan buiten je eigen partner om.

Ook een platform als Christians Together brengt kosten met zich mee. Het grootste deel van de inkomsten wordt weer besteed aan hosting van de website en aan advertenties in (digitale) media om naamsbekendheid te geven, zodat de kans op matches groter wordt. Ook zal je Christians Together op veel christelijke ontmoetingsplaatsen tegenkomen.

Christians Together is opgericht vanuit sociaal ondernemerschap. Winst is daarbij van secundair belang.

Goed om te weten dat het reageren op advertenties geen kosten met zich meebrengt.

Als je een advertentie plaatst middels de button ‘Plaats een advertentie’ dan krijg je automatisch een bewijs van betaling in je mailbox. Dit bedrag is incl. 21% btw.

Wordt er een advertentie geplaatst middels de button ‘Zakelijke advertentie plaatsen’ dan krijg je een officiële factuur opgestuurd. Het tarief is excl. 21% btw. Voor Belgische bedrijven waarvan het btw nummer bekend is gemaakt wordt de btw verlegd.

Het is aan te bevelen om per onderwerp een advertentie aan te maken. Zoek je bijvoorbeeld iemand om mee te wandelen (sportief) en iemand om een cultureel dagje te hebben (dagje weg) dan is het niet verstandig om deze in overig te vermelden. Je bent zo minder goed vindbaar. Ook geven 2 of meer verschillende onderwerpen onduidelijkheid richting geïnteresseerden.

Om te reageren dien je je eerst te registeren en/of in te loggen. Je klikt dan de betreffende advertentie aan en je ziet daar de mogelijkheid tot reageren. Daarna kan je de reactie versturen.

Weet dat je met het versturen van je reactie ook je email adres zichtbaar maakt voor de adverteerder.

In feite is je advertentie voor iedereen inzichtelijk die de site christianstogether.eu opent. Zie het als het plaatsen van een advertentie op bijv. Marktplaats.
Reacties op je advertentie zijn alleen inzichtelijk voor jezelf en de reageerder en niet voor derden.

Dit vermeld je bij je registratie. De beheerders gebruiken deze informatie om te bepalen waar de naamsbekendheid vergroot kan worden. Deze informatie is niet voor anderen zichtbaar en hoef je zeker niet te delen in je advertentie.
Jezus heeft in Johannes 17 opgeroepen om als christenen één te zijn. Wij kunnen als christenen van elkaar leren, ook al komen we uit verschillende kerkverbanden.
Mocht je toch in contact met iemand willen komen die in geval van bijv. vakantie op dezelfde manier zondag viert als jij, dan is het uiteraard wel handig om in de advertentie je kerkelijke achtergrond aan te geven.

Nog niet helaas. Maar gelukkig is het platform wel goed mobiel toegankelijk zodat je op elk moment nieuwe advertenties kan plaatsen, checken en reageren.

Het maken van een app is zeker wel iets voor de (nabije) toekomst.